Last van haarproblemen? Dan kunnen onze Haar-Experts jou daar zeker mee helpen.

Haren worden – samen met de huid – wel eens “de spiegel van ons lichaam” genoemd. Haaruitval kan het gevolg zijn van een fysieke of psychische kwaal, en andersom kunnen problemen met het haar of de haargroei tot ernstige psychische problemen en zelfs tot depressies leiden.

Oorzaken van haaruitval

Er bestaan vele mogelijke oorzaken en verschillende soorten van haaruitval, oftewel alopecia. Het opsporen van de precieze oorzaak is een eerste stap in de behandeling.

Per dag verliest een gezond mens gemiddelde 50 tot 100 haren. Dit heeft geen zichtbare gevolgen aangezien het zelfde aantal er ook weer per dag bij groeit.

Verlies je echter beduidend meer haren per dag dan spreekt men van haaruitval. Dit kan ook zichtbare gevolgen hebben in de vorm van het uitdunnen van de haardos en na verloop van tijd kunnen er zelfs kale plekken op het hoofd ontstaan.

Haaruitval begint over het algemeen boven op het hoofd of rond de kruin. Dit kan ontstaan door hormonen, stress, vermoeidheid, ongezonde voeding, roken of als bijwerking van bepaalde medicijnen. Bij verschillende ziektes, zoals kanker, is haarverlies een gevolg van de behandeling (chemotherapie of bestraling).

Soorten haaruitval

Er zijn veel verschillende soorten haaruitval. De meest voorkomende zijn:

  • Alopecia Androgenetica: Dit is de klassieke mannelijke haaruitval en komt zeer veel voor.
  • Alopecia Areata, een pleksgewijze vorm, uiting van een auto-immuunproces.
  • Chemo-behandeling, met middelen tegen kanker treedt vaak (meestal tijdelijke) haaruitval op.
  • Traction Alopecia krijg je door het haar (te) strak in staarten of vlechten bijeen te trekken.
  • Trichotillomanie is het zelf dwangmatig uittrekken van haren.
  • Kaalheid door stoffen die de haarwortel aantasten, zoals thallium-vergiftiging.

Heb je te horen gekregen dat je een oncologische behandeling moet volgen die haarverlies met zich meebrengt of kan brengen? Dan is het zeer zeker een goed idee om vooraf (dus vóór dat je je haar gaat verliezen) advies in te winnen over de mogelijke oplossingen. Bij RANA bieden we je een luisterend oor en advies op maat, in een fijne sfeer. Ook voor alle andere haaroplossingen kun je bij ons terecht. Wij zorgen ervoor dat jij je op je gemak voelt!

Omdat iedereen anders is en ook een ander haarprobleem heeft is het uitzoeken van een haarwerk altijd maatwerk. Zowel de mate van het haarverlies, maar ook de wens van lengte en hoeveelheid is bij iedereen anders. Daarom ben je bij ons in goede handen!. Zo weet je zeker dat je professioneel geholpen wordt, het niet zichtbaar is, met een prachtig eindresultaat!