Zomerliefde voor je Haar:
Bescherm je Hairextensions tegen Zonnebrandcrème, Chloorwater en Strand

door: RANA HAIROwner

Hier in België is het momenteel even wachten op de zomerzon die stralend aan de hemel staat, maar als je nog op vakantie gaat is het een heerlijke tijd om te genieten van lange dagen op het strand, verfrissende duiken in het zwembad en ontspannen momenten in de zon. Maar voordat je jezelf helemaal onderdompelt in de zomerpret, willen we je graag informeren over een belangrijke kwestie: het beschermen van je geliefde hairextensions.

Hairextensions zijn een fantastische manier om je kapsel te transformeren en je zelfvertrouwen een boost te geven. Echter, net als je natuurlijke haar, zijn ook hairextensions gevoelig voor schade door blootstelling aan de zomerse elementen, met name zonnebrandcrème, chloorwater en zout water, zoals op het strand.

Zonnebrandcrème en je Hairextensions
Terwijl we zonnebrandcrème onmisbaar vinden om onze huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon, kan het funest zijn voor je hairextensions. De ingrediënten in zonnebrandcrème kunnen zich ophopen in je extensions en leiden tot een doffe, onaantrekkelijke uitstraling. Ook kan het een oranje verkleuring geven. Om dit te voorkomen, adviseren we om je haar eerst omhoog te steken alvorens de zonnecrème aan te brengen. Heb je je toch al ingesmeerd, was dan je handen grondig na het aanbrengen van zonnebrandcrème en raak vervolgens pas je extensions aan. Laat je haar ook niet los hangen op je ingesmeerde huid, steek het op in een hoge dot, of maak een vlecht en draai deze op in een mooie lage dot.

Effect van zonnebrandcrème op hairextensions

Chloorwater en je Hairextensions
De verkoeling van een duik in het zwembad is onweerstaanbaar tijdens warme zomerdagen, maar het chloorrijke water kan fungeren als een agressieve vijand voor je hairextensions. Chloor kan het haar uitdrogen en het broos maken. Om je extensions te beschermen, is het een goed idee om je haar nat te maken met gewoon water en het RANA Majestic Mask aan te brengen voordat je het zwembad ingaat. Hierdoor wordt het minder waarschijnlijk dat je haar de chloor opneemt. Het beste is natuurlijk om niet met je hairextensions onder water te gaan. Ook het dragen van een badmuts kan een slimme keuze zijn!

De Zee en je Hairextensions
Een dagje aan zee kan een prachtige manier zijn om van de zomer te genieten, maar het zoute water kan sluipende bedreiging zijn voor je extensions. Het zout kan het vocht uit je haar trekken en het uitdrogen. Het is aan te raden om je haar na elke duik grondig uit te spoelen met schoon (kraan)water om het zout te verwijderen. Daarna breng je het RANA Majestic Mask aan en maak je je haar vast.
Na je heerlijke stranddag verzorg je de hairextensions met het 3-Stappenplan van RANA Hair Care.

  • RANA Silky Shampoo.
  • RANA Conditioner Complex.
  • RANA Majestic Mask.

Bestel hier jouw RANA Hair Care Voordeelpakket (Plus)

Hoe bescherm je je Hairextensions?
Naast het nemen van voorzorgsmaatregelen tegen blootstelling aan zonnebrandcrème, chloorwater en zout water, zijn er nog enkele tips om je hairextensions te beschermen tijdens de zomer:

  • Vermijd overmatige hitte: Beperk het gebruik van stijltangen, krultangen en föhns om je hairextensions niet onnodig te beschadigen. Zet deze NOOIT hoger dan 180 graden! En gebruik altijd professionele tools!
  • Vlecht je haar: Voordat je gaat zwemmen, vlecht je haar en draai deze in een dot om klitten te verminderen en bescherming te bieden tegen de elementen.
  • Leave-in conditioner: Gebruik een leave-in conditioner (KM Untangled) of een speciale hairextension-olie (KM Young Again) om je extensions gehydrateerd te houden.
  • Bescherming tegen de zon: Draag een hoed of een sjaal om je haar en extensions te beschermen tegen direct zonlicht.
  • Regelmatige verzorging: Geef je hairextensions de liefdevolle verzorging die ze verdienen met de RANA Hair Care producten die speciaal zijn ontworpen en samengesteld voor hairextensions.

Met deze tips en voorzorgsmaatregelen kun je zorgeloos genieten van je hairextensions en de zomer. Laat je haar stralen en geniet volop van de zomerse dagen!

We hopen dat deze informatie je helpt om je extensions te beschermen en optimaal van de zomer te genieten. Mocht je nog vragen hebben of advies willen over hairextensionverzorging, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het RANA-Team staat altijd voor je klaar!