De 6 Waarheden van Extensions

door: RANA HAIROwner

“We zorgen ervoor dat we de beste kwaliteit van haar produceren wat mogelijk is, maar hoe lang dat je er plezier van hebt ligt helemaal in je eigen handen. Hoe beter je het haar verzorgt, hoe langer je er mee kunt doen.”

Hair extensions zijn ontzettend populair geworden de afgelopen jaren. Zeker ook door de “beauty-lovers” en influencers die hun inspiratie delen op social media. Extensions zijn dan ook een groot onderdeel van de hair styling wereld. Maar helaas ook een regelmatig verkeerd begrepen accessoire.
Door onze jaren ervaring als professioneel hair extension specialist hebben wij een lijst samengesteld van de 6 dingen wat de echte nieuwsgierigen onder ons moeten weten over hairextensions.

1. Length & Volume gaan hand-in-hand
Het een gaat niet zonder het ander. Dus als je voor lengte gaat, krijg je automatisch ook meer volume. Stel je voor dat iemand het haar op schouderlengte heeft. Stel dat daar één streng hairextension van 55 cm in hangt over de rug. dat is nog niet eens een rattenstaart. En wat als er 20 strengen hairextensions zijn vastgemaakt aan het haar. Zorgt dat er voor dat het voller lijkt? Nog steeds niet. Eén pak extensions maakt nog geen vol hoofd.
Er is een volle set extensions nodig om lengte te bereiken, en dit is hoe wij het adviseren:

  • Invisilocks & StickTips: 5 tot 8 pakken
  • Perfect Wefts: 2 tot 4 pakken
  • Tape-In: 3 tot 6 pakjes

De basisregel is: hoe voller je eigen haar, hoe meer pakjes er nodig zijn. Dus houdt er rekening mee dat je ook meer volume krijgt als je doel langer haar is. En dat brengt ons meteen naar het volgende punt…

2. Hair Extensions voegen wat extra gewicht toe
We kunnen er niet omheen. Zeker als het gaat om professionele methodes die de eerste keer zijn aangebracht. Dan kan het extra gewicht een beetje…tja….raar aanvoelen. De meeste klanten zijn er snel aan gewend, maar het voelt een beetje alsof je je haar in een strakke staart of opgestoken kapsel hebt gehad de hele dag. Dit voelt soms tijdelijk wat oncomfortabel, zeker voor de “eerste-keer-klanten”.

3. Professioneel & High-Quality Hair is niet goedkoop
Als je mooie, lange lokken wilt die ook mooi blijven de volgende maanden dan zal dit je een aantal honderden Euro’s kosten. En dat is geen grapje. De aankoop van kwalitatief haar vereist geld. Dus je wilt zeker zijn dat je goede kwaliteit hebt voor de juiste prijs, toch?
We zijn erg trots om te melden dat RANA Hair altijd een top kwaliteit heeft voor een redelijke prijs. Ons haar komt van ethische bronnen en is 100 % Remy, 100% menselijk haar met de cuticles intact. Een aantal systemen kunnen hergebruikt worden na 6-8 weken, zeker als je de extensions zeer goed verzorgt en onderhoud.

4. Verzorging is de sleutel
We zorgen ervoor dat we de beste kwaliteit van haar produceren wat mogelijk is, maar hoe lang dat je er plezier van hebt ligt helemaal in je eigen handen. Hoe beter je het haar verzorgt, hoe langer je er mee kunt doen.
De meeste extensions zijn gemaakt om tot 6 maanden mee te gaan (hoewel we ook klanten hebben die er zelfs tot een jaar mee doen!), maar dit vergt een speciaal onderhouds-stappenplan. De Rana Hair Care gebruiken op de juiste manier, goed kammen en brushen en alle do’s & dont’s opvolgen die je van ons meekrijgt.

5. “Doe Het Zelf” kan leuk zijn, maar het is niet aan te raden
Ready-to Wear Extensions zoals de i-Flip, iClip en de Ponytail zijn makkelijk aan te brengen en ideaal voor een styling naar keuze. Onze professionele methodes (lees; vaste extensions) zijn dit niet. Er zullen altijd een paar doorzetters zijn die dit wel zelf kunnen doen. Maar dat zijn uitzonderingen op de regel!
Keer op keer zien we dat het bij jezelf aanbrengen van een vast systeem teleurstelling veroorzaakt.

Professionele extensions-specialisten zijn hiervoor getraind en brengen de verschillende systemen aan met verschillende professionele middelen. Extensions zijn een grote investering, zorg ervoor dat ze worden ingezet door een pro!

6. De waarheid over het verwijderen van extensions
Als je voor het eerst je extensions laat verwijderen, voelt het in eerste instantie aan alsof je haar heel dun en piekerig is. Waarschijnlijk vraag je je zelfs af of je haar niet dunner is dan voor de extensions? Dit is een hele normale gewaarwording, en maak je geen zorgen! Je was dat extra volume en gewicht heel snel gewoon geworden.

Bovendien hebben we al veel dames in paniek zien raken wanneer het met verwijderen lijkt alsof hun eigen haar met bosjes uitvalt. No stress… Dit is volkomen normaal.

Hier is het ding: je verliest elke dag haar op natuurlijke wijze. Tijdens het dragen van extensions blijft het haar dat van nature uit zou zijn gevallen vastzitten in de keratine bonding, de tape of het micro-ringetje. Op het moment dat dit verwijderd wordt komt het uitgevallen haar ook allemaal los, alsook nog restjes van de extension haren zelf. Na een paar keer wassen ben je dit ook weer gewoon en zul je zien dat er niks aan de hand is met je eigen haar.

Hier vind je alle informatie over het plaatsen van extensions!

Vragen? Laat het ons weten via Social Media!

See You 💛💛